Permalänk

Jag hade kunnat sitta i fängelse

Hade jag bott ca två timmar härifrån flygvägen, närmare bestämt Vitryssland, hade den här bloggen inte funnits. Jag hade mest troligt inte suttit hemma på min lediga dag utan i en mörk fängelsecell. Gårdagens avsnitt av Uppdrag granskning där man granskade Teliasonera:s affärer i diktaturer berörde och gjorde mig rent av riktigt förbannad.

Telias pressmeddelande gör inte det hela bättre. I någon slags argumentation om brottsbekämpning försöker man gömma sig när mänskliga rättigheter kommer på tal. Den viktiga frågan är hur ett svenskt företag som Telia kan medverka i brott mot mänskliga rättigheter i diktaturer runt om i världen. Jag tycker att Sverige har ett ansvar. Det gäller både Telia och vår vapenindustri.

Kristdemokraterna har via sin biståndsorganisation KIC (Kristdemokratiskt Internationellt Center) ett antal projekt ute i världen. Vitryssland är ett land. Kuba är en annan diktatur som vi arbetat i under många år. Det är även därifrån jag har min erfarenhet av att möta människor som delar min ideologi men som till skillnad från mig blir trakasserade och förföljda av regimen. Dessa möten är bland de mäktigaste jag har varit med om. När kommunpolitiken känns trälig är det dessa människors kamp för yttrande- och åsiktsfrihet jag minns. Precis som de oppositionella i Uppdrag gransknings program kämpar de för demokrati och betalar ett högt pris.

Hatten av för dessa frihetskämpar.

Nu återstår det för mig att undersöka vilket telefonbolag jag ska byta till. Min bindningstid för mitt mobilabonnemang är över hos Telia och de har nu en längre tid jagat mig för att förlänga hos dem. Nej, jag är inte alls sugen på att vara kund hos Telia längre. Inte ett dugg.

Om soledad

En ung visionär på 27 år. Statsvetare och kristdemokrat. Gruppledare för (kd) i Örnsköldsvik.

Kommentarsfunktionen är avstängd.