Permalänk

Kvällens match är inte viktig, den är mycket mer än så

De är få personer som inte insett att kvällens match är en viktig match för Modo, men att bara säga att den är viktig räcker inte riktigt tycker jag. Efter förra säsongen och även säsongerna innan den så har det visat sig att elitserien är en mycket jämn liga och det är mycket få saker som skiljer topp och botten. För att inte tala om hur lite det kommer vara som skiljer 11an och det lag som kniper sista slutspelsplatsen sett över hela säsongen.

Det är mycket prat om viktiga matcher i slutet på en säsong, men egentligen så är kvällens möte inte viktigare än säsongens första möte lagen emellan, den 27 september 2011. Vinst för Modo i den matchen och förutsättningarna inför kvällens match hade i teorin sett annorlunda ut med ett avstånd mellan Modo och Växjö på sju poäng istället för ett. Nu kan man förstås inte ändra på utgången av redan spelade matcher, men efter att de senaste säsongerna ”fallit på målsnöret” så vore det skönt med en säsong där de sista matcherna inte behövde vara så avgörande. Dock säger jag förstås inte att jag önskar att jag var Timråit idag, men jag hade heller inte varit södertäljesupporter i våras.

Men nu sitter vi trots allt i en liknande situation som förra säsongen och även om kvällens match sett över hela serien är viktigare än matchen den 27 september så måste man förstås utgå ifrån det som gäller just nu och då är kvällens match mycket mer än bara viktig. Kvällens match bestämmer om Modo fortsatt kommer att ha sitt öde i egna händer eller om vi måste förlita oss på att andra lag vinner matcher åt oss. Nu på slutet har många matcher mellan andra lag faktiskt gått Modos väg, men jag tycker inte att det är något som Modo ska förlita sig på här framöver.

***

Modo ställer upp som följande ikväll:

MÅLVAKTER
Anton Forsberg, Mikael Tellqvist

1:A FEMMAN
Jonas Ahnelöv, Ole-Kristian Tollefsen
Per-Åge Skröder, Niklas Sundström, Nicklas Danielsson

2:A FEMMAN
Joonas Lehtivuori, Thomas Pöck
Dick Axelsson, Mattias Ritola, Björn Svensson

3:E FEMMAN
Patrik Cedergren, Brett Skinner
Morten Madsen, Rob Schremp, Kristian Forsberg

4:E FEMMAN
Petr Kalus
Anton Hedman, Fredric Andersson, Janos Hari

Skillnaden ifrån lördagens match är att Dick Axelsson är tillbaka i spel och tar plats tillsammans med Ritola och Svensson i andrakedjan och Petr Kalus flyttas då ner till 4e kedjan och Anton Hedman börjar som extraforward ikväll.

Om Therése Häggquist

Jag heter Therése Häggquist och är 21 år. Jag är född och uppvuxen i Örnsköldsvik, närmare bestämt i Bjästa. Just nu läser jag mitt 4e år på Miljö- och Hälsoskyddsprogrammet vid Umeå universitet på distans och bor i Bjästa. Jag har ett stort intresse för hockey och ett ännu större intresse för Modo och det är där fokuset för denna blogg kommer att ligga.
Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>