Permalänk

Om Google hade funnits på 60-talet

Nyligen ramlade jag över en rätt cool webbsajt som visar hur Googles söktjänst hade kunnat fungera om den hade funnits på 60-talet. Den heter Google60 och presenterar dig för en tidstypisk dator där du börjar med att stansa ett hålkort för att göra en sökning. Hålkortet läses av datorn och efter kontakt med en bandstation skrivs resultatet slutligen ut på en matrisskrivare. Alla moment ackompanjeras av tidstypiska ljud.

Om Mikael Söderlind

Älskar du digitala prylar av alla de slag? I så fall har du kommit alldeles rätt. Här på Vår Digitala Värld skriver jag om allt från datorer och mobiltelefoner till tv-apparater och spelkonsoler. Det blir en hel del produktnyheter men även tips, krönikor och lite annat smått och gott.

Ett svar till Om Google hade funnits på 60-talet

  1. Pingback: Om Google hade funnits på 60-talet - &Oum...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>